کارشناس برنامه آسم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در این بیماری به دنبال واکنشی که راههای هوایی به عوامل محرک و حساسیت زا (آلرژیک) نشان میدهند پوشش داخلی راههای هوایی متورم و ملتهب میشود، ترشحات راههای هوایی (موکوسی) زیاد میشود و عضلات اطراف راههای هوایی منقبض می شوند
کارشناس برنامه آسم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در این بیماری به دنبال واکنشی که راههای هوایی به عوامل محرک و حساسیت زا (آلرژیک) نشان میدهند پوشش داخلی راههای هوایی متورم و ملتهب میشود، ترشحات راههای هوایی (موکوسی) زیاد میشود و عضلات اطراف راههای هوایی منقبض می شوند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، صدیقه ولی زادگان افزود: سه عامل موجب انسداد راههای هوایی و در نتیجه هوای کمتری از مجاری هوایی عبور می کند که در ادامه با سخت شدن عمل تنفس علائم آسم به صورت سرفه، خسخس سینه و تنگی نفس بروز میکند
بیماری های مزمن تنفسی و از جمله آسم یک مشکل بهداشتی عمده با شیوع نسبتا زیاد در جهان است.
وی تصریح کرد: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به ٣٤۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به آسم می باشند و این بیماری شایعترین بیماری مزمن کودکان محسوب می شود. همچنین سالانه نزدیک به ٤٦۰هزار مرگ در اثر بیماری آسم رخ می دهد. طبق آخرین مطالعه انجام شده در کشور ما، شیوع علائم آسم در جمعیت کودکان و نوجوانان حدود ١١ درصد و در بزرگسالان حدود ۹ درصد می باشد.
ولی زادگان، ادامه داد: با توجه به شیوع روز افزون این بیماری و عوامل خطر مرتبط با آن و نیز ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری، یکی از مهم ترین اقداماتی که در این زمینه می توان انجام داد، افزایش آگاهی آحاد جامعه نسبت به این بیماری است.
وی با بیان اینکه اعتلاف جهانی علیه بیماریآسم (GINA) به منظور حساس سازی جامعه، جلب مشارکت ذینفعان و برنامه ریزی و همکاری در جهت پیشگیری و کنترل آسم می باشد گفت: اولین سه شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری نموده است.
کارشناس برنامه آسم مرکز بهداشت استان، بیان کرد: امسال روز جهانی آسم، مصادف با ١٣ اردیبهشت ١٤۰١ و با شعار" رفع کاستی ها در مراقبت از بیماران مبتلا به آسم "
رفع کاستی ها در مراقبت از بیماران مبتلا به آسم نامگذاری شده است.
ولی زادگان با اشاره به ایجاد دسترسی به خدمات تشخیص، درمان و مراقبت آسم در نقاط مختلف کشور به ویژه در مناطق محروم
افزایش آگاهی و نگرش عموم جامعه در خصوص ماهیت مزمن بیماری آسم، اضافه کرد:
ارتقاء اولویت بیماری آسم از نگاه مسئولین، سیاستگزاران افزایش دانش بیماران مبتلا به آسم در زمینه خود مراقبتی ارتقاء دانش ارائه دهندگان خدمت در زمینه بیماری آسم می باشد.
وی یادآور شد: ارائه خدمات تشخیص، درمان و مراقبت آسم در سطوح اولیه مراقبت های بهداشتی (PHC)
بهبود دسترسی بیماران مبتلا به آسم به داروهای کنترل کننده این بیماری می باشد.
صدیقه ولی زادگان، در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با حساس سازی جامعه، جلب مشارکت ذینفعان، برنامه ریزی صحیح در جهت پیشگیری و کنترل آسم بتوانیم به همه اهداف فوق دست یابیم.